over Ons

Stichting miniPodia is een platform dat de mentaliteitsverandering naar een deel-maatschappij aanjaagt, verspreid en stimuleert in het ’t Oude Centrum in Den Haag. Dit doen we door kennis, tijd, ruimte en spullen te delen.

Met moderne technieken willen we mensen laten ervaren dat er geen tekort is aan spullen, kennis, ruimte en tijd. Dus kom een keer langs om samen te leren en experimenteren om tot duurzame oplossingen te komen.

Het verhaal van miniPodia

Stichting miniPodia ’t Oude Centrum ziet een groeiende behoefte in het denken naar een ander model in de huidige maatschappij. Wij zien om ons heen dat er een overvloed is in kennis, spullen, tijd en ruimte maar dat delen (hierin) onvoldoende benut wordt. Dat zorgt ervoor dat we onnodig veel uit het individu denken, zodat niet iedereen toegang heeft tot deze middelen.

Stichting miniPodia creëert een platform om spullen, kennis, ruimte en tijd te delen.

Op deze manier leveren we een bijdrage om de huidige samenleving te veranderen naar een deel-maatschappij. We laten mensen ervaren dat er geen tekort is aan spullen, kennis, ruimte en tijd om duurzame ideeën te kunnen realiseren. We willen naar een omgeving toe waarin we met plezier samen werken en waar de overvloed gevoelt wordt; een omgeving waarin we onze spullen en ruimte zien als nutteloze verspilling op het moment dat het stil ligt.

We beschikken over een werkplaats, die we hebben getransformeerd naar een verzamelwerkplaats. Waar je in eerste instantie kan komen werken. Je treft hier een ruime verzameling aan mensen en werkzaamheden.

Je kan je kennis delen door workshops te volgen en/of te geven, of leren samen te werken. Je kan gebruik maken van de gereedschappen die we hier hebben of de gereedschappen die jij meeneemt.

Wij geloven in: samen aan de slag te gaan, leren door te maken en zelfsturend leren.

Het licht en het koffiezetapparaat wordt aangezet, de plantjes krijgen water; oftewel de deuren staan voor je open om aan de slag te gaan. Gedurende de dag komen mensen binnen om met hun ideeën aan de slag te gaan in de verzamelwerkplaats.

Je mag bij ons fouten maken, projecten starten die je nooit meer afmaakt en experimenteren of dit iets voor je is. We willen graag samen met anderen leren. We stellen daarom vaak de vraag: "Dus hoe denk jij over delen en waar loop jij tegen aan?"